Header image

DongenIce is veel meer dan een schaatsbaan

Schaatsen verbindt, ook als je niet zo goed bent op de ijzers. Want DongenIce staat voor meer dan schaatsen alleen. Het is een plek om samen te komen. Voor iedereen. Jong en oud. Sportief of niet meer zo mobiel, want zelfs in een rolstoel kan je in Dongen het ijs op. 

Een plek om te schaatsen, maar zeker ook te lachen, te spelen en te dansen onder toeziend oog van onze vrijwilligers en medewerkers op de overdekte schaats- en roetsjbaan, in de prachtige wintertuin én in de warme huiskamer. 

DongenIce wil meer dan verbinden. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit en dus worden ook de keuzes steeds duurzamer. De leverancier van de tent - dit jaar groter dan ooit -  doet zijn uiterste best zo min mogelijk CO2 uitstoot te leveren. Vrijwel de gehele inrichting is hergebruikt (Marktplaats is ons niet onbekend) of gemaakt door onze eigen bouwploeg. 

Daarnaast is hoofdsponsor Van den Noort dé specialist in afval scheiden. Alles dat bij DongenIce in de prullenbak beland (al is het beleid gericht op zo min mogelijk verspilling) wordt zo optimaal mogelijk gerecycled.
Maar we zijn er nog niet. Een ijsbaan drie weken lang koud houden kost veel energie. En zonnepanelen op een tent? Daar valt nog een wereld te winnen. Misschien dat de vele fietsers die dagelijks onze stallingen vullen veel goed maken, want met de auto naar DongenIce? Dat doet bijna niemand.