Header image

DongenIce is veel meer dan een schaatsbaan

Schaatsen verbindt, ook als je niet zo goed bent op de ijzers. Want DongenIce staat voor meer dan schaatsen alleen. Het is een plek om samen te komen. 

Voor iedereen. Jong en oud. Sportief of zo stijf als een hark…zelfs in een rolstoel kan je in Dongen het ijs op. 

Een plek om te schaatsen, maar zeker ook te lachen, te spelen en te dansen onder toeziend oog van onze vrijwilligers en medewerkers op de overdekte schaats- en roetsjbaan, in de prachtige wintertuin én in de warme huiskamer. 

Maar DongenIce wil meer dan verbinden. Duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Dus worden ook de keuzes steeds duurzamer. De leverancier van de tent - dit jaar groter dan ooit -  doet zijn uiterste best zo min mogelijk co2 uitstoot te leveren. Vrijwel alles dat er in staat is hergebruikt (Marktplaats is ons niet onbekend) of gemaakt door onze eigen bouwploeg. 

Daarnaast is hoofdsponsor Van de Noort een absolute kei in afval scheiden. Alles dat bij DongenIce in de prullenbak beland (al is het beleid gericht op zo min mogelijk verspilling) is daar in uitstekende handen. Maar we zijn er nog niet. Een ijsbaan drie weken lang koud houden kost een hoop energie. En zonnepanelen op een tent? Daar valt nog een wereld te winnen, maar misschien dat de vele fietsers die dagelijks onze stallingen vullen een hoop goedmaken. Want met de auto naar DongenIce? Dat doet bijna niemand.