Schaatsen bij DongenIce on tour: de plannen

Een dikke maand geleden gaf het bestuur van DongenIce het startsein voor ‘DongenIce on tour’. Het ging het bestuur aan het hart de Dongense basisschooljeugd een lichtpunt te geven aan het einde van een jaar dat in het teken staat van corona. Voor de ontwikkeling van de jeugd is het belangrijk dat ze elkaar veilig en gezond kunnen blijven treffen, spelen en sportief bezig zijn. Een plan wat goed viel bij de Dongense bevolking, de gemeente Dongen én trouwe sponsoren en vrijwilligers.

Het bestuur en de vrijwilligers hebben geluisterd en samen met de gemeente Dongen gekeken naar de mogelijkheden om de kinderen tot en met groep acht en woonachtig in de gemeente veilig en gezond te kunnen laten schaatsen. Lekker sportief er even tussen uit in de donkere dagen voor kerst. Met nog drie weken te gaan tot 18 december deelt het bestuur van DongenIce hierbij de plannen.

Schaatsactiviteit in De Cammeleur

Met alle geldende richtlijnen in acht nemend, want DongenIce neemt de gezondheid en veiligheid van de kinderen, vrijwilligers en hun familie en vrienden heel serieus, kunnen kinderen zich via de website van DongenIce inschrijven voor één uur schaatsen in de periode van vrijdag 18 tot en met dinsdag 22 december. De kosten bedragen € 1,- per schaatskaart en dit is inclusief schaatshuur. Maar je kunt ook met je eigen schaatsen op de synthetische schaatsbaan. Inschrijven kan vanaf zaterdag 12 december via www.DongenIce.nl. Ouders/begeleiders mogen de kinderen afzetten bij De Cammeleur waar speciale routes worden gemaakt, zodat in- en uitgaande kinderen gescheiden blijven. Vrijwilligers van DongenIce begeleiden de kinderen coronaproof naar de schaatsruimte waar ze de schaatsen aan doen, eventueel met hulp van de vrijwilligers. En dan kan de schaatspret beginnen.

In de sfeervolle grote zaal van De Cammeleur kunnen de kinderen een uur schaatsen in DongenIce sfeer. Na het uur gaan alle kinderen van de baan, en kan de volgende groep van maximaal dertig kinderen schaatsen. Het bouwteam heeft een mooie carrousel gemaakt die de groepen scheidt en waarin de kinderen hun schoenen kunnen opbergen. Er is geen horeca, maar met lichten en muziek wordt er een gezellig uur van gemaakt. Even zonder ouders, maar met de livestream van DongenIce kunnen ouders en geïnteresseerden vanuit huis de capriolen van hun kroost bekijken. Of maak van de gelegenheid gebruik om te shoppen in Dongen bij de lokale ondernemers.

Dus:

Inschrijving noodzakelijk via deze website.
Kosten €1,- per uur inclusief schaatshuur. Te betalen bij inschrijving.
Openingstijden: vrijdag 18 december van 13.00-20.00 uur, zaterdag 19 en zondag 20 december van 10.15-20.00 uur
en maandag 21 en dinsdag 22 december van 9.00-20.00 uur.
Geen horeca beschikbaar. Op de baan zelf is eten en drinken ook niet toegestaan.
Geen ouders aanwezig langs de kant of op de baan.
De baan is alleen voor kinderen tot en met groep acht en woonachtig in de gemeente Dongen.
De kinderen volgen de aanwijzingen van de vrijwilligers van DongenIce, die handelen volgens de geldende maatregelen.

Rabobank Schoolschaatsen

Voor het alom bekende Rabobank Schoolschaatsen heeft het bestuur samen met sponsoren een heel mooi alternatief georganiseerd. Basisscholen mogen één uur schaatsen op de Kunstijsbaan Breda. Een touringcar van VANDERWOU Groep komt ze, klas voor klas, bij school ophalen en weer afzetten. In Breda hebben ze heel de binnenbaan van de schaatsbaan tot hun beschikking. Kinderen die zelf geen schaatsen hebben, krijgen van schaatsverhuur Azzuri schaatsen te leen. Vrijwilligers van DongenIce helpen met aan- en uittrekken van de schaatsen. Drie basisscholen uit de gemeente Dongen maken van dit aanbod gebruik, dus 150 kinderen staan in de week voor kerst op het ijs!

S. Berende Timmerwerken BuitenGewoon Schaatsen

Ook de ‘BuitenGewone Schaatsers’ mogen komen proeven van de sfeer van DongenIce on tour bij De Cammeleur. De instanties in Dongen ontvangen een bericht om zich gratis in te schrijven via schaatsen@DongenIce.nl. Inschrijven voor ‘S. Berende Timmerwerken BuitenGewoon Schaatsen’ gaat niet via de website. Zaterdag en zondag van 9.00-10.00 uur is de baan voor onze BuitenGewone gasten. Ook voor de rolstoelgebonden schaatsers.

Kom je ook een uurtje schaatsen?

Het bestuur van DongenIce nodigt kinderen tot en met groep acht en die wonen in de gemeente Dongen van harte uit. Kom veilig en sportief een uur overdekt schaatsen bij De Cammeleur in de vertrouwde DongenIce sfeer. Het bestuur van DongenIce wil er samen met alle kinderen, ouders/begeleiders, vrijwilligers, sponsoren, De Cammeleur en de gemeente Dongen een sportieve en gezellige activiteit van maken en hoopt op uw begrip voor de maatregelen die ze neemt om het voor iedereen veilig en gezellig te maken. En ze wenst iedereen veel gezondheid en een gezellige decembermaand toe!

Meer informatie

Het programma, de inschrijven en het reglement staan op deze website.