Tarieven DongenIce

Vrijwilliger

  • Meldt je aan als vrijwilliger
Tarieven DongenIce

Sponsoren

  • Meldt je aan als sponsor

Sjoelen is gaaf!

Kom een avond ouderwets gezellig sjoelen. Je sjoelt individueel. In ronde 1 sjoelt iedereen 2x. De beste zestien daarvan gaan door naar ronde 2. En dan wint degene met de meeste punten. Eerste prijs is DongenIce roem en een leuke DongenIceprijs!

Booking ended

D’ice to meet you!

Sjoelen is gaaf!

Wedstrijd Reglement van ‘Sjoelen is Gaaf’

Je sjoelt op een houten sjoelbak, met 30 bijbehorende schijven. Aan het eind van de bak zitten vier poorten, met openingen met een waarde 2, 3, 4 en 1. Aan de kant van de werper, de open kant, is een dwarslat gemonteerd waar onderdoor gesjoeld moet worden. .

Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten te scoren met het gooien van de stenen in de openingen aan het eind van de sjoelbak. Een speler heeft 30 stenen beschikbaar en mag deze in 3 beurten richting de poorten schuiven. Alle schijven die niet volledig in een poort verdwijnen worden ingezet in de 2e beurt, en daarna de 3e beurt.

– Schijven die terug ketsen tot onder de dwarsbalk mogen niet meer opnieuw gebruikt worden in een volgende beurt.
– Schijven die buiten de bak raken mogen niet meer meespelen in een volgende ronde.

Puntentelling Sjoelen is gaaf!

Zoals eerder al aangegeven zijn er 4 poorten, met elke een andere waarde. Aan de linker buitenkant zit de poort met nummer 2, links midden nummer 3, rechts midden nummer 4, en aan de rechter buitenkant nummer 1. Deze nummers komen overeen met het aantal punten wat kan worden behaald in de betreffende poort.
De basis van de puntentelling is dat er na de 3 beurten wordt gekeken hoeveel stenen er in elk van de vakken aanwezig zijn. Zit er in elk vak 1 steen, dan krijg je 20 punten. Bij twee stenen in elk vak ontvang je 40 punten, 3 schijven 60, et cetera.
Als het aantal in de vakken niet meer compleet is (dus niet meer in elk vak een gelijk aantal stenen), dan worden de afzonderlijke punten in de bak bij de eerder opgetelde twintigtallen opgeteld.

Bekijk ook deze evenementen!