Over DongenIce

Stichting DongenIce komt voort uit Stichting ’t Dorp Dongen. De stichting heeft als doelstelling het (laten) plaatsen van een (mobiele) schaatsijsbaan en het exploiteren daarvan door het openstellen van de schaatsbaan voor een breed publiek.

Als Stichting DongenIce willen we peuters, kleuters, scholieren, jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden te schaatsen in het centrum van Dongen. Tevens willen we bezoekers in alle leeftijdscategorieën laten genieten van een winters evenement.

Met het lokale verenigingsleven in Dongen willen we samenwerken. Wanneer een vereniging vrijwilligerstaken invult, stelt DongenIce hier een vrijwilligersvergoeding tegenover. Op deze manier kan DongenIce een deel van noodzakelijke kosten laten terugvloeien in het verenigingsleven van Dongen. Zij kunnen de bijdrage dan weer gebruiken om hun eigen activiteiten deels mee te financieren. Hiermee geeft DongenIce letterlijk invulling aan de gemeentelijke slogan: “In Dongen doen we dingen samen!”

Vrijwilligers

DongenIce kan niet zonder vrijwilligers!

De vrijwilligers zijn samen één van de drie pijlers waarop DongenIce gestoeld is. De andere twee pijlers zijn de sponsors en de natuurlijk onze gasten.

De vrijwilligers van DongenIce zorgen ervoor dat er 23 dagen lang van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geschaatst en geroetsjt kan worden.

Dit begint al bij de bouwploeg die weken voordat het evenement begint aan het zagen, timmeren en verven zijn om het interieur voor DongenIce spik en span in orde te hebben.

Deze bouwploeg verzet samen met nog een groep vrijwilligers enorm veel werk als zij binnen een week DongenIce laten verrijzen op het Wilhelminaplein.

Als de tent staat en het winterpaviljoen is ingericht, dan kan het evenement losbarsten. De vrijwilligers achter de kassa, de schaatsbalie, als baanwacht en bij de roetsjbaan zorgen ervoor dat jong en oud kan genieten van drie weken schaats- en roetsjplezier.

De vrijwilligers in de horeca zorgen voor een lekker warm drankje of een heerlijke borrel. Zij ontvangen elk kinderfeestje en arrangement gastvrij en doen hun uiterste best om een ieder een fantastische tijd bij DongenIce te bezorgen.

Naast deze vrijwilligers zijn er natuurlijk ook nog vrijwilligers die hand-en spandiensten verlenen, leden van de sponsorcommissie, ondersteuners voor het bestuur en het bestuur.

Het is fantastisch om met elkaar DongenIce neer te zetten, want in Dongen doen we dingen SAMEN!

bg about image

Onze vrijwilligers aan het woord

Wil jij op de hoogte blijven van DongenIce?

Laat dan hier je e-mailadres achter!

We'll never share your email with anyone else.
Kaartgegevens
Kaartgegevens ©2016 Google
KaartgegevensKaartgegevens ©2016 Google
Kaartgegevens ©2016 Google

Copyright © 2018 DongenIce

Design by: quintindesign.nl | Development by: webdesign.sutedjo.com